Användarverktyg

Webbverktyg


12-14-ar

Föräldrarnas berättelser om deras barns utveckling

12- 14 år år

Se vidare:

Första året 0-11 mån
1 åringar
2 åringar
3-åringar
4-åringar
5-åringar
6-8-åringar
9-11-åringar
12-14-åringar
15 år och äldre
Positiva erfarenheter i skolan - föräldrarna berättar

Pojke 12 år: sade att han inte ville flytta upp mer än två årskurser och kunde motivera detta adekvat. Då gick han universitetets kurser på nätet som begåvade unga organiserade.

Pojke 12-13 år: Buljong till ramen började han med när han var 12 år. Köper ingredienser själv för att laga när han kommer hem, som mellanmål eller snacks istället för godis, chips eller läsk. Han tyckte inte han blev mätt på godis som på mat och dessutom var det absolut inte lika nyttigt och dessutom kunde man få billig och snabb mat billigare än godis.

Pojke 12-13 år: Egen utvecklar, designar och bygger har han gjort på olika sätt i spel, egna spel, tangent bord etc i många år. Han har designat sitt rum och vi har byggt bokhyllor, garderob, bänkar med låd-system utifrån hur han önskat. Det där har han klurat och funderat fram och tillbaka på länge i omgångar. Sen har han valt tapeter och färg etc. Självklart har han hjälpt till från grunden tagit bort tapet, spacklat, slipat, målat och tapetserat. Det blir så otroligt fint så vi kommer ta med oss färgskalan i renoveringen i vardagsrummet och han kommer hjälpa oss designa snedtak utrymmet även där. Så kul att arbeta ihop och det blir något han gör ”på riktigt” som verkligen är meningsfullt.

12-14-ar.txt · Senast uppdaterad: 2023/03/23 10:12 av anita