Användarverktyg

Webbverktyg


poddar-m-anita-kullander

Poddar med Anita Kullander

Hjärnpodden - Kristina Bähr #22 - Särbegåvning
- intervju med psykolog Anita Kullander, 2016
I detta avsnitt pratar jag med Anita Kullander om särskilt begåvade barn och vad som utmärker dessa barns tänkande och agerande. Vi pratar även om att dessa barn ibland misstolkas som ADHD och Asperger och att dessa barn ofta har en lärhunger som behöver stillas. Anita Kullander är psykolog med lång erfarenhet som skolpsykolog och utredande psykolog. Anita bor i Rättvik och driver nätverket Filurum för familjer och individer med särbegåvning. Mer information om avsnittet och referenser, artiklar och boktips hittar du på:
http://www.exist.se/kategori/hjarnpodden

Synapspodden med Intervju med Anita Kullander
Anita Kullander, legitimerad psykolog med stor erfarenhet av att arbeta med särskilt begåvade barn. Hon har också grundat Filurum-nätverket, där föräldrar, barn och yrkesverksamma utbyter kunskap och erfarenheter om särskild begåvning. Vad utmärker särskilt begåvade barn? Vilka problem kan uppstå i skolan? Varför funkar skolan dåligt för vissa och inte för andra? Vad behöver skolan göra för att de särskilt begåvade barnen ska må bra?

HSP-podden - Carola Ahlsson #7 Högkänslighet och särskild begåvning - Anita Kullander, 2017
Anita Kullander har arbetat i 25 år som skolpsykolog. När hon flyttade till Rättvik och råkade på flera barn som vägrade gå till skolan och var utan kompisar förstod hon att de var särskilt begåvade. Hon skapade sammankomster för de här barnen och ur det föddes nätverket för föräldrar till särskilt begåvade barn - Filurum. Det verkar finnas ett samband mellan högkänslighet och särskild begåvning.


Se även:
Senaste nytt om särskild begåvning
e-bok Utanför Ramarna

poddar-m-anita-kullander.txt · Senast uppdaterad: 2021/12/23 15:02 av anita