Användarverktyg

Webbverktyg


greta-thunberg

GRETA THUNBERG

Greta Thunbergs begåvning i kombination med en stark övertygelse som uttrycks i en vilja och målmedvetenhet, är värd all beundran och respekt. Hon är en bra förebild - gör som Greta!

Jag vill nu inte uppmana till otillåten skolfrånvaro utan mer att det är viktigt att ta ställning och förmedla det man tror på. Att protestera utifrån kunskap och övertygelse är tecken på stort civilkurage. Beundransvärt!

DAGENS NYHETER 2018-11-30
Greta Thunberg: Jag har träffat politiker som börjat gråta.

Efter skolstrejken – nu lyssnar världen på Greta.

15-åriga Greta Thunberg startade global miljörörelse • Därför når hon fram. Svenska manifestationer för klimatet anordnas på 88 platser runt om i landet i dag. När ödesmötet om klimatet startar i polska Katowice i helgen är en svensk femtonåring särskilt inbjuden av FN.

Under hösten har hennes skolstrejk för klimatet inspirerat – och provocerat – människor över hela världen. Varför blev just Greta Thunberg ledare för en ny global miljörörelse?

”Högre!”, ropar demonstranterna längst bak på Parliament square i London. En av funktionärerna bär högtalaren på sin vänstra axel. Det är inget vidare tryck i den men den har fungerat hittills. Arrangörernas egna inledningstalare har vrålat ut sin ilska över de uteblivna politiska förändringarna, de ökande utsläppen, den ohållbara situationen.

Länk till fler personer som inspirerat

greta-thunberg.txt · Senast uppdaterad: 2021/12/26 10:18 av anita